Førerkort for tilhenger

Lettmotorsykkel til sommeren?

Et vogntog som dette krever oppdatert førerkort.

Førerkort for tilhenger

Visste du at du må ha utvidet førerkort for å kjøre personbil og henger med samlet vekt over 3500 kilo? Hvert år stopper utrykningspolitiet mange trafikanter uten gyldig førerkort for å kjøre tilhengeren de har. I de fleste tilfeller skyldes det uvitenhet, forteller politioverbetjent Kjetil Midtkandal i utrykningspolitiet (UP). 

– Mange har bare vanlig klasse B og vet ikke at de trenger utvidet førerkort for å kjøre den tilhengeren de har. Blir de stoppet uten gyldig førerkort, får de ikke kjøre videre, og de får 5000 kroner i forelegg for første gangs forseelse. Det kan helt klart få uheldige konsekvenser for ferien, sier han. (Aftenposten 17 juni 2019, Jørn-Arne Tomsgard)

Er du usikker på om du kan trekke din tilhenger så kan du sjekke det på tilhengerkalkulatoren ved å trykk her.

Meld deg på kurs i dag og sikre at du har førerkort når sesongen begynner! Du melder deg på ved å trykke her.

Ta kontakt

Medlem av:

Norges Trafikkskoleforbund-logo Trafikkforum-logo

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker din-trafikkskole.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Din Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn